Minustako vastuullinen kuluttaja?

Kestävä muoti, pikamuoti, poistotekstiili, kierrätys, vastuullisuus, vastuullinen kuluttaminen. Nämä sanat ovat varmasti tuttuja monille meistä. Joko itsekin tiedostaen käytät sanoja, olet kuullut jonkun puhuvan näistä asioista, tai olet lukenut näistä uutisotsikoissa. Mutta mitä ne tarkoittavat? Millaista on kestävä muoti? Entä pikamuoti? Olenko vastuullinen kuluttaja? Kelpaavatko vaatteeni kierrätykseen, vai mitä minun niiden kanssa pitäisi tehdä? Viime aikoina nämä teemat ovat nousset meidän kuluttajien korville ja ovat herättäneet valtavasti ajatuksia ja kenties hieman jopa epävarmuutta.

Vaatteet ja asusteet ovat meille kaikille välttämättömiä asioita ja altistumme pikamuodille tahtomattammekin, kun uusia vaatemainoksia sysätään joka tuutista. Osta, osta, osta, heitä pois ja osta. Pikamuoti on myös joidenkin tutkimusten mukaan maailman toiseksi saastuttavin asia ja onhan se saanut myös Vuoden turhake -tittelin vuonna 2018! Mutta mitä minä voisin tehdä, jotta voisin laittaa oman korteni kekoon ja tulla vastuulliseksi kuluttajaksi?

Olemme Ammattiopisto Livian luonto- ja ympäristöalan opiskelijoita. Olemme keränneet tähän blogiin hieman informaatiota näistä mieltä askarruttavista asioista ja löytyy täältä jopa käytännön vinkkejä, miten voimme esimerkiksi vaatteitamme tuunata, pois heittämisen sijasta. Annamme lisää tietoa näistä ajankohtaisista ja askarruttavista asioista, autamme kenties saamaan ajatuksia hieman kasaan, jotta on helpompi lähteä miettimään, mitä itse voisit tehdä kestävämmän muodin eteen ja olla vastuullisempi kuluttaja.